petek, 24. junij 2016

Galvaniziranje pomeni galvansko obdelavo oziroma galvanski nanos

Galvaniziranje z odličnim nadzorom kvalitete

Galvaniziranje oziroma galvanska obdelava oziroma galvanski nanos je elektrokemična zaščita barvnih kovin ali jekla. Poleg protikorozijske zaščite, ki je ključna za dolgo obstojnost oziroma življenjsko dobo jekla, je galvaniziranje pomembno tudi zato, ker so izdelki z galvansko zaščito lepega videza. Tisti predmeti, ki so bili izpostavljeni galvaniziranju, zaradi galvanskega nanosa prenesejo bistveno večje obremenitve kot tisti, ki galvanski obdelavi niso bili izpostavljeni. V podjetju Žlindra smo mojstri nanašanja galvanskih prevlek: če potrebujete vrhunsko galvanizacijo po ugodni ceni, vas vabimo, da se nam oglasite. Z vsakim naročnikom se natančno uskladimo in predvidimo vse postopke obdelave in nadzora v skladu z njegovimi željami in potrebami.

Galvanska obdelava in zaščita kovin



Različne vrste galvanizacije za različne potrebe

Selektivna galvanizacija vključuje mat in sijajno kositranje ter cianidno bakrenje. Galvanski nanos na obešalih pomeni lahko bakrenje, nikljanje, kromanje, zlatenje ali kositranje. Galvanska obdelava v bobnih pa obsega kositranje, bakrenje ali nikljanje. Preden začnemo z galvanskim nanosom, moramo produkte kemično očistiti, saj je v nasprotnem primeru galvanska obdelava le delno uspešna. Do tega nam pomaga isoparafin, ki ga uporabljamo v postopku strojnega pranja izdelkov. Slednji namreč odstrani delce, ki so ostali na izdelkih, ki potrebujejo galvansko zaščito po strojni obdelavi, in maščobe. Po takšnem pranju pa je vse nared, da se lahko začno tudi druge priprave na galvansko obdelavo.


Pred galvanskim nanosom je treba izvesti priprave 

Pred galvaniziranjem artikle nataknemo na obešala, če so večji ali pa jih vstavimo v posebne perforirane bobne, če so manjši in to predvideni postopek, ki je bil prej usklajen s stranko, to dovoljuje. To je mogoče predvsem tedaj, ko ni nevarnosti, da bi izdelki v bobnu poškodovali drug drugega. Slednji postopek je v primerjavi z obešanjem seveda cenejši, saj je mogoče hkrati obdelati več predmetov. Potem je vse nared, da lahko začnemo s kopelmi, v katere bomo artikle potopili. Tako lahko obdelujemo proizvode iz grafita, aluminija, jekla, železa, bakra in medenine.